Východná Vysoká 2018 – Najvyššie čapované slovenské pivo 5. ročník

Jubilejný piaty ročník prnebehol presne tak, ako sme si my – Ferovia zaželali. Keďže pri predchádzajúcich ročníkoch sme už zažili asi všetko okrem snehu a tento rok sme to fakt chceli bez dažďa, krúp a vetriska, pri pivku sme sa zasnívali, že nech len vydrží obstojné počasie na vrchole Vysokej Vysokej, potom nech už si kľudne aj prší. A aj tak bolo. Vydržalo. A potom nás pri zostupe zlialo do nitky… :)

Pozrite si viac fotiek na Facebooku »

Ale aj to patrí k prírode a keď ide našinec do Tatier, musí s tým počítať. Najdôležitejšie je, že to klaplo na vrchole a boli sme radi, že boli radi tí, ktorí prišli hore a mohli si dať dobré čapované slovenské pivečko. Piaty ročník bol špeciálny tým, že aj náš výstupový tím tvorilo zatiaľ najviac ľudí zo všetkých doterajších ročníkov. Spolu 28 kusov, z toho dve deti a dva psy. Prvýkrát sa vyškriabali až na samotný vrchol aj dvaja najmladší členovia výpravy (7 a 9 roční) a zároveň sa obaja stali aj historicky najmladšími vrcholovými výčapníkmi. Potom sme ich od súdkov nevedeli dostať… :)

Po Ebi – čiernej labradorke, sa podarilo dobiť vrchol aj Dejsi – kvalitnej pouličnej zmesi a druhému štvornohému členovi našich doterajších výstupov. I keď, ak máme priznať farbu, po štvornožky sa doplazili na Východnú Vysokú viacerí naši súputníci a pravdepodobne viacerí z nich ešte niekoľko dní nadávali doma s poriadnou svalovicou na tých, ktorí to celé vymysleli :)

Keď už hovoríme o tých rekordoch – prvýkrát sme vyčapovali vyše 20 súdkov kvalitnej chmeľovej turistickej polievky, čo je výkon, na ktorý by bol aj Chuck Norris hrdý. A hlavne – po celý čas bola na štíte výborná atmosféra, ľudia sa tešili z pivka i z pohostenia a radi prispeli na našu dobročinnú zbierku. Výťažok opäť raz pošleme Štátnym Lesom Tanap-u a bude použitý na opravu turistických chodníkov, resp. prístreškov.

„Najvyššie čapované slovenské pivo“ si získalo aj tento rok kopec nových fanúšikov a už teraz sa tešíme na šiesty ročník. V roku 2019 by sme radi dobili… čo radi dobili, jednoducho v roku 2019 dobijeme s dobrým domácim pivom Jahňací štít. Veríme, že tam príde čo najviac z našich doterajších konzumentov a prispievateľov a tiež mnoho nových.

Vidíme sa začiatkom septembra pri Mlčaní Jahniat. Akurát, že nebudeme mlčať, budeme degustovať a aj zaspievať si môžeme…  ;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.