Peťo Volkswageňák

Len včera sme po celom svete oslavovali jedno veľké narodenie… a dnes sme sa dozvedeli, že v tom istom čase, v tichosti a nenápadne… odišiel jeden z nás. Peťo Volkswageňák alias Fero 5o, dobojoval svoj posledný životný zápas.

V nerovnom súboji, v ktorom mu predpovedali K.O. už v prvom kole, boxoval nakoniec až do desiateho kola a prehral až tesne, na body. Veľký bojovník, srandista, človek s veľkým srdcom, ktorý nám všetkým vždy pomáhal – aj keby kvôli tomu nemal celú noc spať. To bol náš Peťo a taký navždy zostane v našich spomienkach. Aj teraz sa na nás pozerá zhora a usmieva sa ;)

Ak by si sa chcel podeliť o nejakú z milióna výživných historiek s Peťom, alebo mu poslať posledný pozdrav, napíš nám to všetkým nižšie ako komentár. Radi by sme tu, na tomto skromnom mieste, zanechali malý odkaz na vlnu pozitívnej energie, čo nám Peťo VW za tie desiatky rokov priniesol.

10 odpovedí na „Peťo Volkswageňák“

  1. Servus, Peťo/VW Fero! Toto si si mohol vymyslieť len Ty, chalan s najväčším. zmyslom pre humor, i ten čierny. Naplánovať si svoj odchod do Volksvagenovsého neba na Vianoce… Aby sme si na Teba spomenuli takto každý ďalší rok, pripomenuli si historky s Tebou a aby nám to vyčarilo úsmev na tvári… ;)

    Asi som v živote nestretol niekoho viac zamotaného, ale zároveň geniálneho. Často utrápeného ale zároveň veselého a plného energie a pozitívnej energie. Kto iný dokáže celú noc opravovať motor na starom bavoráčiku Ferovi 8 a ráno sa rehotať ako sa vo valcoch točia fľašky od piva? Alebo mi večer zavolať, či môžeš prísť ku mne „prestanovať“ (prespať), lebo ideš smerom ku mne, a potom zaspať pri vystupovaní z auta a zobudiť sa s jednou nohou na parkovisku a jednou v aute, až niekedy nad ránom, keď zisťujem, či si v poriadku… Alebo zaspať posediačky u Mira na intráku v San Marine, či v aute v podzemnej garáži na brigádu, ktorú som Ti vybavil a mne potom volali, že si nedorazil… :) Prisahám, že si jediný človek na zemeguli, ktorý toto dokáže. Rovnako ako hodinové či dvojhodinové telefonáty, kde Ty ideš 99 percent času a ten druhý ledva stihne povedať jednu vetu… :)) Pamätám si ako dnes, ako si ušil Ferovi 8 a nám všetkým škótske sukne a kapsičky na jeho rozlúčku pred odchodom z L.A. do Glasgowa. A aj Tvoje slzy o siedmej ráno v hoteli Luxor vo Vegas, Tvoje organizovanie Lúčničiarov v Bratislave, aj Tvoje návštevy v našej firme. Každý zážitok s Tebou bol na jednu kapitolu alebo jednu knihu. Povestná hra na plastovú fujaru z Home Depot, ktorú si si vlastnoručne zmajstroval a naučil si sa na ňu hrať, asi podľa youtube, neviem.. Tvoje videá k MS v hokeji, z Joshue Tree či iné… Ty si proste legenda a ňou aj zostaneš!

    Teraz sa na nás uškŕňaš tam zhora, lebo inde si so svojím veľkým srdcom ani nemohol ísť. Mrzí ma, že na moje posledné správy o tom, že Ti rád aspoň niečo prinesiem do nemocnice, si už neodpovedal. Ale viem, že ani Ty na nás všetkých nezabudneš. Sám si si zvolil svoje druhé meno Fero 5o (peť-o) a aj keď si si ho už na značku na svoje milované Volkswageny nestihol dať, takto si Ťa budeme navždy pamätať.
    Dokázal si nás spájať aj po tom, čo si už musel súperiť s chorobou a dodatočne ďakujem všetkým, ktorí Ti prispeli na liečbu. Ťažko si znášal to, že poniektorí Ťa dokázali ešte aj vtedy podviesť a okrádať a veľmi Ťa to trápilo, ale kašli už na to, karma si to s takýmito hajzlíkmi vybaví sama. Ty si užívaj veget s Tvojim menovcom – Svätým Petrom, verím, že Ti bude servírovať okrem figových tyčiniek aj iné jedlo. I keď Ty na ne určite nenecháš dopustiť ;) Som rád, že sme stihli ešte aspoň jedno „Fero-stretnutie“ v BA, keď si sa vrátil domov i keď druhé plánované – teraz v decembri, nám už, bohužiaľ nevyšlo.

    Ale virtuálne si ešte nejedno pivko či žinčicu dáme a myslím si, že každý, kto Ťa dobre poznal, na Teba už nikdy nezabudne. Môžeš sa tam zhora naozaj spokojne usmievať a my tu dole sa budeme snažiť nerobiť Ti tu hanbu. Žiť naplno tak ako si to vždy robil Ty! Maj sa, kamarát ;)

    Fero6

  2. Ahoj Pe-3-sko,

    Ked som Ta cakal jeden raz v Prahe na autobusovej stanici, kedy si samozrejme najzamotanejsim sposobom dosiel z Eemeriky do Europy, nevidel som Ta niekolko rokov od vasho povestneho finale Stanley Cupu, ktory vyhralo prvykrat LA. Ale hned po prvom “ahooooooj feroooooo” sa to vsetko vybavilo :)

    Ako uz pisal Fero 6, nezabudnem na vymienanie hlavy E30tky na parkovisku v skole, alebo nas vylet do San Diega a vymenu celeho motora v Golfe (zase na nejakom parkovisku jedneho fast foodu), na vymenu hlavy motora na parkovisku po ceste do San Diega s Ferom 7, alebo jedneho z dalsich neskutocnych pribehov spojenych hlavne s autami. To je fakt na jednu knihu!

    Nestretol som v zivote nikoho, ako si bol Ty, proste neuveritelny unikat vo vsetkych ohladoch.

    Budes mi chybat.

    Ahoj a pozdravuj tam hore!

  3. Ahoj Peťo VW,
    od momentu ako sme sa prvý krát stretli pred dvomi dekádami, až do našeho posledného videohovoru spred pár dní, si vždy vedel vyčarovať úsmev. Aj keď si už posledné obdobie strašne trpel a ľutoval niektoré svoje rozhodnutia. Mal si neuveriteľnú silu a nádej, bojoval si do poslednej sekundy.
    Vždy keď si spomeniem na naše výlety, stretnutia, párty a to „prekliate“ Las Vegas akcia bufet Paris, plážový volejbal, tvojho vylepšeného Golfa, dlhé video hovory, chce sa mi usmievať, aj keď teraz trochu cez slzy. Spomínam na teba len v dobrom, lebo na teda sa dá len tak spomínať.

    Budeš mi chýbať Kamarát.

    Peter G.

  4. Ahoj Peto, mavam Ti tam hore… Spomienky na Teba vzdy vyvolavaju len dobry pocit a usmev, no teraz sa mi tazko hladaju slova a slzy sa valia po licach. Dakujem Ti, ze si bol sucastou mojho zivota tolke roky, hoci na dialku, dakujem za Tvoju uzasnu spolocnost v L.A. pocas mojho vyletu a nekonecne pribehy pri pive, za dlhe telefonaty o kadecom uz aj v dobe, ked Ti nebolo zrovna hej..
    Nech si kdekolvek, maj sa tam dobre a rozdavaj taku radost a dobro, ako si rozdaval nam vsetkym. Budes tu velmi chybat.

  5. Helou Peto,

    ked si mi v nedelu 15.1. tohto roku volal, to som este netusil ze o hodinu uz budem na ceste po teba a nasledne pojdeme na prvy slovensky Winter classic – hokej pod otvorenym nebom. Bol to neuveritelny zazitok hlavne vdaka tebe. Tvoje komentare a sou bola famozna. Za zapas si zjedol 3 balenia brydze, od nejakeho fanusika si si pozical Slovanisticky dres, dal si do pozoru asi 20 sekuritakov, ktori hladali tvoj ukradnuty mobil, ktory si nasledne nasiel vo svojom rukasaku a pred stadionom si pozoval na fotku s policajtami pred ich sluzobnym Volkswagenom.

    Peto, bol si jedinecny, originalny a hlavne kamarat akeho len tak nestretnes. Drz sa tam hore

    link na video z hokeja: https://www.youtube.com/watch?v=CpEPxzzCWZk&ab_channel=pe3sko

  6. Sislik tak nebudem ti klamat kamarat dostal si ma! 2 tyzdne dozadu si mi vravel doslovene vravel / zo 60 minutoveho rozhovoru.. teda monologu/ ze to mas pod kontolou. Tato sprava ma dorazila najskor som neveril, ale je asi cas uznat ze veci nejdu tak ako by sme vzdy chceli. Mam na teba len tie najlepsie spomienky. Vzdy usmiaty ochotny pomoct, nachadzajuci sa na najneocakavanejsich miestach. Dostal si ma aj tou strekou z Atlanty do LA ked si sa u mna v Dallase zastavil na 30 min. Tvrdiac ze nemas viac casu a musis byt v CA na druhy den. Pre mna neuveritelne a neskutocne. Toto pozemstania nerobia! O tom kam ma a nema ist Bitcoin ani nevravim. A nase, teda tvoje rozpravanie o politike a Trumovi / kt mame obaja radi/ boli pre mna balzam na dusi.
    Sislik oddychuj v pokoji. Nase debaty dokoncime na druhom svete, kde sa im uz podla mna staras o vozovy park.

    RIP!

  7. Ahoj Peto,

    zlaty clovek si bol, dobrak od kosti, ochotny, vtipny, super svojsky a jedinecny:) A tvoja schopnost viest hodinove monology bola fascinujuca:)) Neda sa mi vobec zatial pisat v minulom case…

    Som rada, ze po mnohych rokoch po USA sme sa mali sancu stretnut nazivo tento rok v marci aj na Slovensku – na tvoj navrh v katolickej kaviarni – kde si mi povedal, ze uz mas super vysledky a si z toho von.

    Pozdravujem ta, tam kde prave si a verim, ze nas vidis a na urovni duse citis ako sme ta mali radi a kolko ludi na teba mysli.
    Budem na teba spominat len v dobrom , vsak ako inak by sa na teba dalo…

    Budes nam tu chybat…
    Pa

    Ada T.

  8. Ferovci, Feriny a ďalšie spriaznené osoby, Peťo mal určite radosť, keď nás včera videl všetkých pokope na jeho rozlúčke a na následnom posedení “U Deda”, kde sme s ním posedeli na jar ešte osobne. Aj ja som vás všetkých znovu rád videl, škode len, že to bolo pri takej smutnej udalosti. Ale ako povedala Peťova sestra Martina, Peťo vždy vystrálaj bláznovstvá a vždy chcel, aby sme sa smiali ;)

    Pridávam linky s fotkami, ktoré boli púšťané aj na rozlúčke:

    https://moja.uschovna.zoznam.sk/link/34f69a29-cfd8-4daa-a959-fdcd8621e8da?utm_source=link&utm_medium=referral&utm_campaign=sharing

  9. Pridávam ešte info k hrobovému miestu, aby sme ho mohli každý aspoň raz za čas pozdraviť aj tam, keď bude možnosť: Martinský cintorín, rad 30, č.59 (odbočiť pri lampe).

    PS: keď prídem na to, ako tu pridať aj fotky, pridám

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.