Rysy 2015 – Najvyššie čapované slovenské pivo 2. ročník

Po premiérovom výstupe s našim domácim pivečkom – kde inde ako symbol Slovenska Kriváň, sme si ako druhý štít vybrali pohraničný štít Rysy. Skoro ráno sme vyrazili z Popradského plesa ešte za pekného počasia a všetko nasvedčovalo tomu, že nás čaká pekný deň, vylepšený dobrým pivečkom. Hore sme tentoraz niesli dokonca štyri značky – banskobystrický Urpiner, liptovský Brontvai, svitovský Buntavar a bratislavské pivo z Patrónskeho pivovaru.

Výhľady na vrchole parádne, inštalácia výčapu prebehla bez problémov a prvá hodinka-dve šlo všetko ako po masle. Ale príroda je príroda a naše krásne Tatry si občas urobia po svojom, a tak nás ešte pred obedom pokropila dažďovými kvapkami, potom silnejším dažďom, pridala krúpy a aby sme sa nenudili, aj hromy a blesky. Nastal teda hromadný útek z vrcholu Rysov, prepchatá chata, zápcha na reťaziach a keď sme sa konečne dostali vymrznutí dolu do doliny vyšlo opäť slnko…  :)

Tak či onak, stálo to za to a večer sme si na Popradskom plese vychutnali odmenu vo forme sauny a vonkajšej kadi – ako inak – s pivečkom v ruke. A to všetko pod hviezdnatou oblohou a s kulisou úžasných hôr všade navôkol. No čo viac nám bolo treba…  :)

Opäť ďakujeme všetkým účastníkom akcie, bolo nás o niečo viac ako pri prvom ročníku. A hlavne veľká vďaka všetkým, ktorí prispeli za vrcholové pivečko svojou dobrovoľnou čiastkou. Výťažok znova posielame Tanap-u a suma sa použije na opravu turistických chodníkov, resp. prístreškov.

Už teraz sa tešíme na tretí ročník – tentoraz to bude na Slavkovskom štíte. Všetkých srdečne pozývame na jedno dobre vychladené – vrcholové!  ;)

Ferovci

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.